CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ DE ETNOMUZICOLOGIE Muzici tradiționale - recuperări, preluări, restituiri Organizată de Centrul de Cercetare în Etnomuzicologie din cadrul Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, în perioada 26-27 octombrie 2022. Conferința Internațională de Etnomuzicologie, aflată la prima ediție, își dorește să reunească cercetători din domeniul etnomuzicologiei, profesori de specialitate din toate ciclurile de învățământ, artiști interpreți, conducători/instructori de grupuri și formații tradiționale. Ținând cont de caracterul sincretic al folclorului, invităm de asemenea specialiști din domeniul etnografiei, etnologiei și etnocoreologiei. Conferinţa se va desfășura în plen și on-line. Prezentarea poate fi făcută în limbile română sau engleză. Timpul acordat prezentării va fi de maximum 20 minute. Așteptăm înscrierea dumneavoastră până la data de 10 octombrie 2022, prin completarea Fișei de înscriere și expedierea ei pe adresa: Cheltuielile de transport, masă și cazare vor fi suportate de către participanți.Descriere
CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ DE ETNOMUZICOLOGIE
Muzici tradiționale - recuperări, preluări, restituiri
Organizată de Centrul de Cercetare în Etnomuzicologie din cadrul Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, anual, în luna octombrie.
Edițiile trecute au avut loc în 26-27 octombrie 2022 și 23-24 octombrie 2023.
Stimate colege / Stimați colegi,
Vă invităm să participați la
CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ de ETNOMUZICOLOGIE
Muzici tradiționale - recuperări, preluări, restituiri
Ediția a III-a
organizată de Centrul de Cercetare în Etnomuzicologie din cadrul Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, în perioada 28-29 octombrie 2024
Conferința Internațională de Etnomuzicologie, aflată la a III-a ediție, reunește cercetători din domeniul etnomuzicologiei, profesori de specialitate din toate ciclurile de învățământ, artiști interpreți, conducători/instructori de grupuri și formații tradiționale. Ținând cont de caracterul sincretic al folclorului, invităm de asemenea specialiști din domeniul etnografiei, etnologiei și etnocoreologiei.
Conferinţa se va desfășura în plen și on-line. Prezentarea poate fi făcută în limbile română sau engleză. Timpul acordat prezentării va fi de maximum 20 minute. Informații legate de condițiile de publicare (formular de publicare, șablon) se găsesc pe site-ul www.ethnomousikologion.com
- 1 iulie 2024 - termenul pentru transmiterea Fișei de înscriere (conform modelului atașat mai jos), pe adresa:
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. - 1 septembrie 2024 - termenul pentru încărcarea articolelor pe site-ul www.ethnomousikologion.com, în vederea publicării în Revista Ethnomousikologion (în curs de indexare CEEOL și RILM), revistă bianuală, în format tipărit și online.
PRECIZĂRI IMPORTANTE:
- Participarea la conferinţă se poate face exclusiv prin prezentarea comunicării propuse;
- Un singur autor (inclusiv, coautori) va prezenta cel mult două articole;
- Lucrarea trimisă de dumneavoastră, în calitate de autor sau coautor, va fi supusă procedurii de evaluare calitativă (peer-review); comitetul de organizare își rezervă dreptul de selectare a lucrărilor prezentate.
We invite you to participate in
INTERNATIONAL CONFERENCE OF ETHNOMUSICOLOGY
Traditional music - recoveries, takeovers, refunds
Third edition
organized by the Center for Research in Ethnomusicology within the "Gheorghe Dima" National Academy of Music Cluj-Napoca, between October 28-29, 2024
The International Conference on Ethnomusicology, at its third edition, brings together researchers in the field of ethnomusicology, specialized teachers from all educational cycles, performers, leaders/instructors of traditional groups and bands. Taking into account the syncretic character of folklore, we also invite specialists in the field of ethnography, ethnology and ethnochoreology.
The conference will be held plenary and online. The presentation can be made in Romanian or English. The time given to the presentation will be a maximum of 20 minutes. Information about the publication conditions (publication form, template) can be found on the www.ethnomousikologion.com website
- July 1, 2024 - the deadline for submitting the Registration Form (according to the model attached), to the address:
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. - September 1, 2024 - the deadline for uploading articles to the www.ethnomousikologion.com website, for publication in the Ethnomousikologion Journal (CEEOL and RILM indexing pending), a biannual journal, in print and online format.
IMPORTANT INFORMATION:
- Participation in the conference can be done exclusively by presenting the proposed communication;
- A single author (including, co-authors) will present a maximum of two articles;
- The paper submitted by you, as author or co-author, will be subject to the peer-review procedure; the organizing committee reserves the right to select the submitted papers.
Broșură conferință 2023 (Conference brochure 2023)
...
Centrul de Cercetare în Etnomuzicologie (CCE) al Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca s-a înființat în anul 2022, la inițiativa prof. univ. dr. Ioan Bocșa, în cadrul proiectului Dima Folk Music, cu scopul de a sprijini cercetarea științifică și artistică a cadrelor didactice, a doctoranzilor și a studenților, în domeniul etnomuzicologiei și al muzicilor tradiționale.
Activitatea CCE vizează:
- cercetarea etnomuzicologică;
- culegerea directă în teren;
- arhivarea materialelor folclorice;
- analizarea și clasificarea tipologică muzicală;
- restituirea cercetărilor etnomuzicologice prin cărți și publicații periodice;
- promovare artistică a muzicilor tradiționale;
- organizarea International Conference in Ethnomusicology;
- publicarea revistei Ethnomousikologion.
Echipa CCE este coordonată de prof. univ. dr. Ioan Bocșa, conducător de doctorat și personalitate marcantă în domeniul cercetării etnomuzicologice și interpretării artistice, membrii acesteia fiind cadre didactice și cercetători cu o îndelungată activitate științifică recunoscută la nivel național și internațional.